
20 سپتامبر, 2020, 0نظر,265 بازدید
طراحی وبسایت به چه معناست؟
قبل از آنکه تعریفی از طراحی وبسایت داشته باشیم، ابتدا می خواهیم به یک تعریف کلی از طراحی برسیم. به نظر شما طراحی به چه معناست؟ البته که دیدگاه هرفرد با فرد دیگر متفاوت است؛ اما در بیان کلی طراحی به سه مرحله ی کلی ختم می شود، این سه مرحله به ترتیب زیر است:
- گردآوری ایده و نظرها
- بررسی آنها از لحاظ زیبایی شناختی
- اجرای ایده ها
به عبارت دیگر طراحی به معنای هدایت تمامی این المان ها برای رسیدن به یک هدف خاص است.
این دقیقا تعریفی است که میتوانیم از آن برای طراحی وبسایت نیز استفاده کنیم؛ اما با این تفاوت که این اقدامات در بستر اینترنت صورت میگیرند. به بیانی دیگر، ساخت و طراحی سایت یعنی آنکه در صفحات الکترونیکی وب، مطالبی را ارائه دهیم تا کاربرانی از سراسر وب به آنها دسترسی پیدا کنند و به کمک مرورگر و از طریق اینترنت قادر به مشاهده ی آن مطالب در وبسایت ما باشند.

طراحی وبسایت نیازمند دانش و مهارت های بسیاری است که این دانش و مهارت در زمینه های تولید و گسترش آن بکار گرفته می شوند.
از جمله مهارت هایی که در این زمینه نیاز است، دانش طراحی گرافیکی وب است. طراحی گرافیکی وب، خود به دسته های مختلفی تقسیم می شود که میتوان به: طراحی رابط کاربری و تجربه ی کاربری یا همان UX اشاره کرد.
طراحانی که در این زمینه مشغول به کار هستند در بیشتر مواقع به صورت تیمی کار می کنند و هر فرد بخش خاصی از این فرآیند را برعهده میگیرد، اما مهندسان دیگری نیز هستند که بر تمامی این مهارت ها تسلط کافی دارند.
اگر بخواهیم مختصر بگوییم، زمانی که صحبت از طراحی وب می شود، درواقع در حال سخن گفتن از طراحی ظاهری وبسایت و طراحی که کاربر یا مشتری با آن مواجه می شود، هستیم. اما طراحی ظاهری سایت، تنها قسمتی از راه اندازی و طراحی وب سایت است بخش عظیمی از آن برنامه نویسی سمت سرور و از دید کاربر نهایی مخفی است.
تاریخچه ی وبسایت !
بهتراست برای شروع ابتدا مروری بر روی تاریخچه ی وبسایت ها داشته باشیم. اولین وبسایت هایی که بوجود آمدند، همانطور که انتظار میرفت، بسیار ساده بودند و صرفا عملکردی مبتدی و اولیه داشتند؛ به طوری که ترکیب رنگ، تصاویر و یا المان های صوتی در آنها جایی نداشتند.
در ۶ آگوست سال ۱۹۹۱ اولین وبسایت دنیا عرضه شد، این وبسایت که متعلق به پروژه World Wide Web یا به اختصار W3 بود؛ به دست ‘تیم برنرز لی’ ساخته و پرداخته شد. نکته ی جالب توجه این است که این وبسایت هنوز برروی اینترنت وجود دارد، میتوانید با کلیک برروی این لینک آن را مشاهده نمایید.

پس از گذشت چندی، شرکت های Netscape و Microsoft، که اصلی ترین مهره های توسعه ی وب و مرورگرها درآن زمان بودند؛ به کمک عواملی مانند HTML و جاوا اسکریپت توانستند هنرهای گرافیکی را وارد این صنعت کنند و به وبسایت ها و مرورگرها رنگ و نقشی اضافه کنند.
زمانیکه که اولین نسخه ی Internet Explorer در حدود سال 2000 میلادی توسط شرکت مایکروسافت معرفی شد، انقلاب عظیمی در زمینه ی طراحی وبسایت و مرورگرها بوجود آمد که استفاده از آن، تا به امروز بسیاری از نیازهای جوامع را در زمینه ی ارتباطات، برطرف نموده است.
تفاوت سایت و وب در چیست؟
شاید برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که آیا تفاوتی بین وب و سایت وجود دارد؟ در جواب این سوال باید بگوییم؛ همانطور که می دانید یک سایت، یک واحد مستقل است که به تنهایی و بدون وابستگی در فضای اینترنت به عمکردش میپردازد. زمانی که تعدادی از این سایت ها در کنار یکدیگر قرار بگیرند، مجموعه ای را می سازند که در اصطلاح به آن وب گفته میشود.
حال اینکه این مجموعه می تواند هزاران سایت را شامل شود و محدودیتی در تعداد سایت ها وجود ندارد. به عبارتی دیگر،وب را همان بستری مینامیم که سایت ها روی آن تشکیل میشوند و فعالیت میکنند و گستردگی وب، با ایجاد هر سایت افزایش پیدا می کند. بنابراین وب، بستری گسترده از به هم پیوستن شبکه های کامپیوتری می باشد و هر سایت یک جزء کوچک و واحد مستقل برروی وب است.
چگونه سایت مفید و کاربردی داشته باشیم؟
اینکه شما سایتی طراحی کنید، تنها مرحله ی اول سفری طولانی است. در اختیار داشتن یک سایت برای کسب و کارتان در دنیای امروزی امری غیرقابل اجتناب است و نباید از آن غافل شد؛ اما تنها در اختیار داشتن سایت کافی نیست، بلکه مطالب داخل سایت و نحوه ی اداره ی آن، گام بعدی و موضوعی بسیار مهم و اساسی است.
بنابراین مرحله بعد از ساخت و طراحی سایت که به همان اندازه نیز مهم است، بهینه بودن سایت و قراردهی محتوای ارزشمند در آن است.
در این زمینه، نکته ای که نباید از یاد ببرید این است که رقیبان شما در هر زمینه ای بسیارند، تفاوتی ندارد که سایت خبری و سرگرمی داشته باشید یا سایتی فروشگاهی و مربوط به کسب و کارتان، از همین رو امروزه افراد و یا مشتریان جذب مطالب ارزشمند و خاص می شوند و بهینه سازی صفحه بسیار اهمیت پیدا میکند.
زمانی که در مرورگر خود متنی را جستجو می کنید، حتما متوجه این موضوع شده اید که هزاران سایت و منبع مختلف در رابطه با موضوع مدنظرتان برروی صفحه ی مانیتور لیست می شوند ؛ در اغلب مواقع سایتی که باز می کنید از همان صفحات ابتدایی است و دیگر به بررسی سایر صفحات نمی پردازید. سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که سایت هایی که در صفحات اول قرار میگیرند برچه اساسی طبقه بندی شده اند و دلیل اینکه موتورهای جستجو آنها را قبل از بقیه به کاربران نشان می دهند چیست؟
پاسخ این است که هر سایتی دارای رتبه خاصی در هر کلمه کلیدی مورد جستجو می باشد و هر موتور جستجو با استفاده از الگوریتم های بسیار پیچیده و خاص، سایت ها را رتبه بندی می کنند.
به عنوان مثال غول موتورهای جستجو، گوگل، برای رتبه بندی سایت ها معیار ها و الگوریتم های خاصی دارد.
شرح بررسی سایت از جانب رباتهای گوگل اینگونه است که گوگل، به کمک روشها و رباتهای مختلف مطالب یک سایت را بررسی میکند و با توجه به معیارهایی که برای یک متن ارزشمند دارد تصمیم میگیرد که به سایت چه رتبهای بدهد.
حال دانش و مهارتی در اینجا به میدان می آید که به آن Search engine optimization) SEO) گفته می شود؛ به این صورت که به کمک آن می توانیم رفتار و معیارهای موتورهای جستجو را شناسایی کنیم تا بر اساس این معیارها و الویت ها بتوانیم مطالب سایت خود را بهینه سازی نماییم و رتبه ی گوگل سایت را بهبود ببخشیم.
زمانی سایت را ارزشمند مینامیم که فاکتورهایی مانند کلمات کلیدی مناسب، سرعت آپلود مطالب، تعداد بازدیدکنندگان، واکنش گرا بودن سایت، رضایت یا عدم رضایت کاربران و محتوای مفید و غیر کپی در سایت بررسی و بهینه سازی شوند.
در کلام آخر، میدانیم که ساخت و مدیریت یک وبسایت زمانبر و پرهزینه است اما به عنوان یک مبتدی با دانستن نکات اولیه میتوانید شروع کنید و به تدریج در این زمینه پیشرفت کنید.
رابینت با ارائه خدمات طراحی سایت در شیراز شما را در همه مراحل راه اندازی وب سایت خود راهنما و همراه خواهد بود. می توانید برای سفارش طراحی سایت به این شماره تماس 9171 9100 071 و یا از صفحه ارتباط با ما از طریق شبکه های اجتماعی و یا فرم تماس، با ما در ارتباط باشید.
آخرین دیدگاهها