گوگل اطلاعاتی را راجع به ما جمع آوری میکند، چگونه آنها را حذف کنیم؟

همانطور که میدانید در عصر تکنولوژی به سر میبریم و الان چیزی گرانبها تر و ارزشمند تر از اطلاعات و داده وجود ندارد.

شاید برای اولین بار به گوشتان خورده باشد که گوگل اطلاعاتی را از شما میگیرد و در بانک اطلاعاتی خودش ثبت میکند اما شما با مراجعه به وب سایت my account میتوانید این اطلاعات را ببینید و اقدام حذف کردن آن ها کنید، زیرا این شرکت این امکان را برای شما باز گذاشته است و به محض درخواست شما گوگل شروع به حذف کردن اطلاعاتتان میکند.

اکانت های گوگل

هنگامی که وارد سایت my account میشوید در قسمت کنار، سر برگ هایی برای تنظیماتی مانند حریم خصوصی و میزان فضای ذخیره سازی در آن وجود دارد که بهترین راه برای شروع به حذف کردن اطلاعات خود از گوگل وارد شدن به بخش personal info است.

در این بخش اطلاعاتی از شما مانند نام، نام کوچک، آدرس ایمیل پشتیبان، تاریخ تولد و جنسیت شما که قبلا آن ها را مثلا برای ساختن حساب گوگل وارد کرده بودید وجود دارد، اما شما در این قسمت قادر به حذف کردن تمام اطلاعات موجود نیستید و مثلا گوگل اجازه نمیدهد نام کاربری خود را اصلا حذف کنید، اما به شما این امکان را میدهد که اطلاعاتی مانند تاریخ تولد خود را عوض کنید و تاریخ دیگری را وارد کنید یا بتوانید قابلیت دیدن اطلاعات خود توسط افراد دیگر را با گزینه‌یChoose what others see کم کنید و اجازه دسترسی افراد خاصی را به اطلاعت خود در سرویس گوگل بدهید.

سابقه‌ی فعالیت ها در گوگل

این تاریخچه‌ فعالیت های شما شامل سابقه‌ی وب گردی ها، یوتیوب گردی ها و مهم تر از همه سابقه‌ی موقعیت مکانی و لوکیشن شما در جاهای مختلف مخصوصا اطلاعات از مکان هایی است که از گوشی تلفن شما به دست می آید و اطللاعات زیادی را به سرویس گوگل میدهد. این قسمت از اطلاعات در سر برگ Data & personalization موجود میباشد.

برای حذف و غیرفعال کردن موقعیت مکانی خود نیز میتوانید وارد قسمتData & personalization شوید و در بخش Activity controls گزینه ی Location History انتخاب و در صفحه بعد گزینه Auto-delete را برای حذف سابقه موقعیت مکانی خود بزنید، همچنین در قسمت manage activity میتوانید موقعیت مکانی های گذشته خود را به صورت دستی و موردی حذف کنید.

قسمت بعدی در همان صفحه‌ی Data & personalizationدربخش Activity controls سابقه جستجو های شما در قسمت Web &  App Activity را نشان میدهد و با یک کلیک ساده میتوانید جستجو و فعالیت های مرورگر کروم را در بقیه سرویس های گوگل ببندید.

آخرین قسمت در بخش YouTube History در بخش دیگری به نام ctivity controls سابقه جستجو وتماشا های شما در سایت یوتیوب را نشان میدهد که مانند سایر تنظیات قبلی میتوانید آن را خاموش کنید.

در وب سایت my account و در بخش contact قابلیتی وجود دارد که میتواند اطلاعات مخاطبان شما را در تلفنی که در گوگل ذخیره شده است به صورت خودکار ذخیره کند که میتوانید آن را روشن یا خاموش کنید، در این بخش همچنین میتوانید اطلاعات تماس کسانی که با آنها در سرویس گوگل تعامل دارید را ثبت و ذخیره کنید.

یکی از راه های ورود به دنیای جذاب تجزیه و تحلیل داده ها ورود به بخش Ad personalization در تب Data & personalization است که میتوانید مواردی مانند شخصی سازی تبلیغاتی که گوگل در هر جستجو به شما نشان میدهد را ببینید، علت این نوع تبلیغات شخصی سازی شده برای شما همان سرچ و جستجو هایی است که در سرویس های گوگل انجام داده اید و دقیقا مانند این است که با تکرار یک سرچ گوگل آن موضوع را در دیتا بیس خود در قسمت مورد علاقه های شما قرار میدهد و در جستجو های بعدی شما تبلیغات آن هارا به شما نشان خواهد داد که کاری بسیار هوشمندانه و حساب شده است اما اگر شما شخصی سازی کردن تبلیغات را روشن کرده باشید هیچوقت نمیتوانیدآن را حذف کنید مگر اینکه این گزینه را خاموش کنید تا گوگل دیگر این تبلیغات را به شما نشان ندهد.

گزینه دیگری که خاموش کردن آن برای همه واجب است قسمت Shared recommendations است که روشن بودن آن باعث میشود فعالیت در تیزر های تبلیغاتی که برای آشنایان شما نشان داده میشود و همچنین چیز هایی مانند نام و عکس پروفایل آنها برای شما نیز نمایش داده شود.

برای خاموش کردن این گزینه مراحل را به صورت ورود به People & sharing سپس بخش Shared recommendations in ads و در اخر خاموش کردن گزینه‌ی Manage shared endorsements دنبال کنید.

همچنین اگر در سربرگData & personalization به قسمت بالا در بخش Download, delete, or make a plan for your data بروید تمام اطلاعات شما مبتنی بر رزرو هتل ها، پرواز ها و رویداد های مختلفی مانند جستجو ها جمع آوری شده است ببینید و حساب خود را حذف کنید یا تمام اطلاعاتی ک جمع آوری شده است را دانلود کنید.

سربرگ دیگر قسمت Security است اما گوگل اصرار به حفظ آن ها دارد تا اگر به عنوان مثال شما رمز عبور خود را فراموش کردید اطلاعات شما بازیابی شود.

پیشنهاد ما به شما این است که برای باز کردن حساب در گوگل از شماره تلفن خود استفاده نکنید چون روش ایمنی نیست و به جای آن برای تایید هویت از از حراز هویت تک کلیکی با کلیک بر روی Yes, it’s me استفاده کنید که امن ترین روش است.

همانطور که مشاهده کردید سرویس گوگل اطلاعات و دیتا های بسیار زیادی را از ما دریافت و در دیتا بیس و بانک اطلاعاتی خود ذخیره میکند پس با دیدی باز تر نسبت به دادن اطلاعات به اینگونه سرویس ها عمل کنید.