دیجیتال مارکتینگ یکی از خدماتی است که در دنیای دیجیتال برای هر کسب کاری مهم است. دیجیتال مارکتینگ به هر فعالیتی که در فضای دیجیتال برای تبلیغات و برندینگ انجام میگردد گفته می شود. از تبلیغات و سئو گرفته تا ارسال پیام تبلیغاتی یا ایجاد تبلیغات کلیکی
دیجیتال مارکتینگ
((دیجیتال مارکتینگ به هرگونهای از بازاریابی محصولات و خدمات میگویند که از طریق دستگاه های الکترونیکی انجام میشود.))
در گذشته برای اولین بار از رادیو برای دیجیتال مارکتینگ(مدیریت بازاریابی) و تبلیغ محصولات و فروش بلیط اپرا استفاده شد، اما هم اکنون هم از دیجیتال مارکتینگ آفلاین مثل رادیو و روزنامه هم از دیجیتال مارکتینگ آنلاین مثل شبکه های اجتماعی و سایت ها استفاده میشود، که البته متقاضیان دیجیتال مارکتینگ آفلاین یا سنتی بسیار کمتر از گذشته شده است. در واقع بازاریابی دیجیتال تبلیغ محصولات وخدمات از طریق دستگاه های الکترونیکی مثل کامپوتر، موبایل، تبلت و...است و شامل برنامه های پیام رسان متنی، اپلیکیشن ها، ویدئو و...میشود.
هم اکنون دیگر تبلیغات در تلویزیون یا بیلبورد ها اثر بخشی زیادی ندارند و مردم بیشتر وقت خود را پای گوشی و اینترنت میگذارنند، پس ما نیز برای بازایابی و فروش خدمات و محصولات خود باید رو به دیجیتال مارکتینگ و تبلیغات در سایت ها و شبکه های اجتماعی بیاوریم.
در تبلیغات سنتی شما تنها یک تبلیغ و آگهی را میبینید و دسترسی دیگری بجز مراجعه حضوری به فروشنده ندارید، اما در دیجیتال مارکتینگ شما به طور مستقیم با فروشنده آن محصول در ارتباط هستید و حتی میتوانید نظرات بقیه را درباره ی آن محصول بخوانید و راحت تر اقدام به خرید کنید.
مزیت دیگر آن این است که؛ دیجیتال مارکتینگ قابل اندازه گیری است و شما میتوانید میزان بازدهی تبلیغات را مشاهده کنید اما در تبلیغات سنتی اینگونه نیست و نمیتوانید متوجه شوید که آیا آن تبلیغ موفق بوده است یا خیر.
· سئو ماركتينگ و بهینه سازی موتور های جستجو: حتما اسم سئو به گوشتان خورده است، شما زمانی که چیزی را در گوگل سرچ میکنید موتور های جست و جو به شما نتایجی را نشان میدهد که بسیار مهم است وبسایت شما در صفحات اول نشان داده شود، همچنین شما از نرم افزار هایی نیز مانند الکسا، MOZ، SEMrush و ... برای تحلیل سایت رقیبان خود میتوانید استفاده کنید.
· ایمیل مارکتینگ: ایمیل مارکتینگ نیز تاثیر بسیار زیادی در رشد کسب و کار شما دارد و به این صورت است که مثلا؛ شما یک تخفیف 50% در سایت خود بر روی محصولات قرار داده اید و این خبر را از طریق ایمیل به کاربران خود که قبلا در سایت ثبت نام کرده اند ایمیل میزنید که از ابزار های مختلفی مانند mailchimp، emma، میل چی، میل تاز و ... برای ایمیل زدن های دست جمعی در حجم وسیع میتوان استفاده کرد.
· تبلیغات کلیکی و بنری: در این نوع تبلیغات وقتی تبلیغ محصول شما مثلا در سایت قرار میگیرد به تعداد کلیکی که هر کاربر روی تبلیغ شما کرده است و آن را دیده است شما هزینه پرداخت میکنید.
· Sms مارکتینگ: این نوع از تبلیغات بازاریابی یکی از راهکار های پر اهمیت است، زیرا هنوز هم افراد زیادی وجود دارند که با فضای مجازی و آنلاین سر و کار ندارند و این نوع تبلیغات اثر خوبی بر آنها میگذارد و باعث تبدیل این اافراد به مشتری و رسیدن شما به اهداف بازاریابی و فروش میگردد.
· ریتارگتینگ: طبق آمار ها کاربران به محض ورود به سایت شما از شما خرید نمیکنند و بدون دلیل از سایت خارج میشوند، پس ما میتوانیم با ریتارگتینگ یا همان هدف گیری مجدد آنها را دوباره به سایت شما برگردانیم، چون اینگونه آنها وقت بیشتری در سایت و تبلیغ شما میگذرانند که باعث بالا رفتن شانس خرید میشود.
· اینفلوئنسر مارکتینگ: این نوع از تبلیغات به این صورت است که شما تبلیغات و بنر خود را به بلاگر یا اینفلوئنسر خاص خود که ترجیحا در حوضه کسب و کار شما کار میکند میدهید و او در قالب پست یا استوری برای شما در ازای دریافت هزینه تبلیغات انجام میدهد.
· تبلیغات در تلگرام: در این نوع از تبلیغات شما بنر تبلیغاتی خود را به ادمین های کانال های مرتبط با کسب و کار خود میدهید و برای شما پست میگذارند، یا به ادمین های کانال های پروکسی هزینه تبلیغاتی پرداخت میکنید که کانال شما را در بالای چت های کاربران آن پروکسی نمایش دهد.
دیجیتال مارکتینگ با 3 چالش مهم روبرو است:
1- تنوع بسیار زیاد رسانه های آنلاین زیرا صد ها سایت و شبکه های اجتماعی و... وجود دارد، که باعث میشود صاحبان کسب و کار و شرکت ها دچار گیجی شوند که چگونه در رسانه ها فعالیت تبلیغاتی کنند یا چه استراتژی هایی برای تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ خود در پیش بگیرند.
2- هزینه نکردن و اعتقاد به این که برای تبلیغات به افراد متخصص احتیاجی ندارند، که همین باور باعث میشود افراد غیرمتخصص به رسانه ها هجوم بیاورند و همین موضوع باعث زیاد شدن بی رویه رقیبان میشود.
3- انفجار تبلیغات در فضا های رسانه باعث به وجود آمدن بی اعتمادی در کاربران میشود زیرا آنها با حجم زیادی از تبلیغات روبرو میشوند.
اما راه رهایی از این چالش ها این است که شما با تحلیل نظرات مشتریان خود و اینکه نسبت به چه محتواهایی عکس العمل مثبت نشان داده اند بتوانید یک تعامل دو طرفه ی خوب با آنها برقرار کنید، که این تعامل باعث ایجاد حس اعتماد و صمیمت در مشتریان و کاربران شما بشود تا باز هم از شما خرید کنند و یا حتی شما را به بقیه دوستانشان معرفی کنند که باعث رونق و گسترش کسب و کار شما میشود.
1- داشتن رابط کاربری(UI) مناسب: طراحی ظاهری و قالب هر سایت به طوری زیبا و بهینه که بتواند کاربران هدف شما را جذب کند و آنها بتوانند به راحتی و سادگی از آن استفاده کنند را user interface یا همان رابط کاربری میگوند که یک اصل بسیار مهم در طراحی سایت شما است.
2- تجربه کاربری(UX) مناسب: تجربه کاربری و رابط کاربری مکمل یکدیگرند و شما بدون داشتن رابط کاربری مناسب تجربه خوبی نیز نمیتوانید برای کاربران خود به ارمغان بیاورید و آنها از سایت شما خارج میشوند در نتیجه، ما باید سعی در ساختن تعامل و تجربه خوب و دسترسی آسان را برای کاربران فراهم کنیم.
3- فراخوان به عمل(CTA): call to action به معنی این است که ساده و روان، بدون دادن حس بد به کاربر خود بتوانید آنها را دعوت به انجام کاری مانند به اشتراک گذاری محتوا، ثبت نام در سایت، نوشتن نظرات خود و... کنید که باعث گرفتن بازخورد های خوب در کسب و کار یا سایت شما میشود.
تبلیغات در فضای مجازی مثل کمپین های گوگل ادز ، تبلیغات کلیکی، تبلیغات پیامکی و ایمیلی را شامل می شود.
تبلیغات در فضای مجازی مثل کمپین های گوگل ادز ، تبلیغات کلیکی، تبلیغات پیامکی و ایمیلی را شامل می شود.