تیم ما تجربه ی کار با تکنولوژی های مختلف موبایل را دارد و می تواند شما را در انتخاب تکنولوژی مناسب همراهی کند. با بروزترین تکنولوژی روز دنیا و با بهترین کیفیت اپلیکیشن خود را طراحی کنید.
امروزه استفاده از تلفن های هوشمند به صورت فزاینده ای در حال افزایش است و در موازات آن استفاده از اپلیکیشن های موبایل در بین مردم هر روز مرسوم تر می شود. طراحی اپلیکیشن برای هر کسب و کاری نیاز است زیرا با داشتن اپلیکیشن شما می توانید با کاربران خود ارتباط موثرترین بگیرید و دسترسی کاربران هم به سرویس شما راحت تر
خواهد بود.
در دنیای امروزه که نتیجه انقلاب تکنولوژی است سال ها است اسم اپلیکیشن که به معنای برنامه کاربردی(app) است را زیاد میشنویم، اما شاید برایتان سوال باشد که این اپلیکیشن هایی که در همه زمینه ها وجود دارند به چه دردی میخورند؟ پاسخ بسیار ساده است ما از اپلیکیشن ها برای بازار کار بهتر استفاده میکنیم.
اما به تبلیغاتی که میگوند فقط در سه مرحله اپلیکیشن بسازید اعتماد نکنید، زیرا اگر قصد دارید اپلیکیشن و برنامه شما محبوب و موفق باشد باید به تمام مراحل کد نویسی و طراحی آن دقت شود، پس در ادامه با ما همراه باشید.
اپلیکیشن ها برنامه یا نرم افزار هایی هستند که بر روی گوشی، تبلت، لپ تاپ و... نصب میشوند و از آن ها برای انجام کارها و وظایف خود به طور آسان استفاده میکنیم. این اپلیکیشن ها در حوزه های مختلفی مانند: بازی و سرگرمی، آب و هوا، کتاب خوانی، کسب و کار، خرید و فروش، شبکه های اجتماعی، رفت و آمد، پزشکی، ورزشی، ادیت فیلم و عکس و... وجود دارد.
وظیفه اپلیکیشن ها(app) استفاده از منابع سخت افزاری برای رسیدن به هدف های نرم افزاری با رویکرد آسان تر شدن انجام کار ها است.
به طور کلی به تمام مراحل کد نویسی، طراحی گرافیکی، تست و نسخه برداری از یک برنامه طراحی و ساخت اپلیکیشن گفته میشود که این کار عمدتا کار سخت و زمان گیری است مخصوصا اگر قرار باشد بر روی همه سیستم عامل ها قابلیت اجرا داشته باشد.
اکثر افراد بدون هیچ نوع اطلاعاتی از روند ساخت یک برنامه یا مشخص کردن استراتژی شروع به ساخت یک اپلیکیشن میکنند، البته همانطور که معلوم است معمولا خروجی خوبی نخواهد داشت به همین دلیل ما معتقدیم که برای طراحی و ساخت اپلیکیشن باید استراتژی خوبی داشته باشیم چون: (خشت اول چون نهند معمار کج، تا ثریا میرود دیوار کج).
پس شعار ما معمار خوبی بودن و ساخت یک اپلیکیشن کاملا کاربردی برای شماست.
1. مرحله اول ایده پردازی
خب حتما این سوال در ذهن شما شکل گرفته است که نه، شما نمیتوانید ایده ای بدهید و هرچه ایده در دنیا بوده است را بقیه داده اند و ثبت اختراع کرده اند یا برای آن اپلیکیشن ساخته شده است.
من به شما میگویم که اصلا اینطور نیست، چون ایده ها از طرح مشکلات به وجود می آیند، چراکه انسان کمال گرا و راحت طلب است و میخواهد همه مشکلات خود را حل کند، پس شروع کنید و یک لیست از مشکلات خودتان حتی کوچک تهیه کنید!
2. شناخت نیاز ها
شناخت نیاز ها یک قدم جلوتر از ایده پردازی است شما در این مرحله مشکلات خود و افراد را بررسی کرده اید و حالا باید برای آن ها راه حل بدهید که چه اپلیکیشنی و در چه زمینه ای میتواند به مرتفع شدن آن نیاز ها کمک کند.
3. تعیین کردن مخاطب هدف
یکی دیگر از مراحل طراحی اپلیکیشن شناخت جامعه هدف است، جامعه هدف به افراد مشخصی میگویند که پتانسیل تبدیل شدن به مشتری های شما را دارند و محصولات و خدمات شما مطابق با سلیقه و نیاز آن ها است. پس مثلا شما نباید برای فروش روسری آقایان را جامعه هدف قرار دهید!
4. مشخص کردن مدل کسب درآمد
در این مورد شما باید مشخص کنید که از چه زمینه ای میخواهید از اپلیکیشن خود کسب درآمد کنید، که مدل های مختلفی دارد:
اپلیکیشن های پولی
اپلیکیشن های رایگان که پرداخت درون برنامه ای دارند
اپلیکیشن هایی با پرداخت حق دانلود
اسپانسر گرفتن
انجام تبلیغات و...
که علاوه بر این ها باید به توسعه، بازاریابی و تبلیغات اپلیکیشن خود نیز توجه کنید.
5. تعیین MVP اپلیکیشن
MVP یعنی آزمایش کردن یک محصول که هنوز کامل نیست، اما میتوان از آن بازخورد هایی مثل اطلاعات کاربران برای پیشرفت های بعدی و بازنویسی کردن آن را جمع آوری کرد.
6. طراحی UX(تجربه کاربری) اپلیکیشن
داشتن یک ux مناسب برای برنامه شما بسیار مهم است، زیرا وقتی شما وارد یک اپلیکیشن میشود باید حس خوبی به شما دست بدهد و به طور شهودی بدانید که مثلا منوی برنامه در کجاست، شما برای طراحی ux میتوانید به دو صورت:
برون سپاری به بقیه شرکت ها
انجام طراحی اپلیکیشن
طراحی اپلیکیشن خود را انجام دهید.
7. طراحی UI (رابط کاربری) اپلیکیشن
رابط کاربری و تجربه کاربری مکمل یکدیگر هستند و UI به طراحی ظاهری و قالب هر سایت به طوری زیبا و بهینه که بتواند کاربران هدف شما را جذب کند، و آنها بتوانند به راحتی و سادگی از آن استفاده کنند را user interface یا همان رابط کاربری میگوند که یک اصل بسیار مهم در طراحی سایت شما است.
8. طراحی اپلیکیشن
طراحی و ساخت اپلیکیشن نیز به معنی کد نویسی آن برنامه است.
9. توسعه نمونه اولیه
توسعه نمونه اولیه برنامه نیز به معنی تبدیل ایده ها و نظرات شما به یک برنامه با قابلیت های ساده و پایه ای است، که این کار فایده هایی مثل جذب سرمایه، ترغیب خریداران ایده شما و بازاریابی برای اپلیکیشن بدون ارائه نسخه اصلی برنامه میشود.
البته که باید به این موضوع توجه کنید که شما بدون ارائه نسخه اولیه برنامه خود باگ ها، ایرادات، مشکلات امنیتی که مشخص نبوده اند معلوم نمیشود.
10. تحلیل و آنالیز اپلیکیشن
یکی دیگر از مراحل اصلی ساخت اپلیکیشن تحلیل کردن رقبایی است که در حوزه کاری اپلیکیشن شما فعالیت میکنند، که از ابزار هایی مثل flurry، localytics و preemptive برای آنالیز کردن آن ها میتوانید استفاده کنید.
11. تست آلفا و بتا
تست آلفا به معنی اجرا شدن اپلیکیشن شما در همه پلتفرم ها به صورت روان است که باعث میشود بیشتر ایرادات و باگ ها را حل کنید، و تست بتا در واقع اولین شانس شما برای بازخورد گرفتن از جامعه هدف و دیده شدن در مارکت های اپلیکیشن مانند: اپ استور و بازار به صورت فراگیر و قابل توجه است که البته شما تحلیل و آنالیز بازخورد هایی که از کاربران گرفته اید میتوانید ایرادات جزئي را رفع کنید و UI/ UX خود را بهبود ببخشید.
12. ارتقا و بهبود اپلیکیشن
از آنجا که فقط مسئله ساخت و انتشار نرم افزار مهم نیست شما باید بتوانید در بازه های زمانی مشخص آن را دیباگ کنید و تجربه و رابط کاربری آن را ارتقا دهید تا کاربران وفادار داشته باشید.
در انتها لازم به ذکر است که طراحی و ساخت نرم افزار یک کار تیمی و گروهی است که نیاز به افراد متخصص دارد، در نتیجه شما میتوانید این کار را به تیم رابینت بسپارید.